Over Leven met de dood

Hoe, wat & waarom eigenlijk?

Het waarom

Informatie over het levenseinde en palliatieve zorg is vaak zwaar, statisch en niet altijd even toegankelijk. Dat kan ook anders. Door op een luchtige, laagdrempelige manier informatie te delen wordt het voor veel meer mensen begrijpelijk. Zo kunnen we samen het onderwerp bespreekbaar maken en de drempel om erover te denken en praten verlagen.

Visie

Het einde van het leven is niet alleen maar verdriet en afscheid. Het gaat ook om het maken van mooie herinneringen en waardevolle momenten. Leren kijken naar wat nog wel mogelijk is en niet alleen te focussen op wat niet meer kan. Alle informatie dient als inspiratie om het beste uit de laatste fase van het leven te halen en er samen iets moois van te maken.

Missie

Er zijn heel veel mogelijkheden omtrent palliatieve zorg en het levenseinde. Met goede en toegankelijke informatie kun je zelf kiezen. Hoe maak jij het meeste van de tijd die nog over is? Deze website is niet alleen voor mensen die er NU mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die er over na wil denken. Om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen in dit soms lastige onderwerp.

Hoe en wat

De dood is een onderwerp waar we meestal liever niet over nadenken. Alleen is het wel een natuurlijk onderdeel van ons leven. Sommigen zien de dood als iets wat nog ver weg is, terwijl anderen weten dat het (te) dichtbij is. Ongeacht waar we ons bevinden in dit proces, kunnen we allemaal profiteren van goed informatie. Zo kun je de mogelijkheden rondom palliatieve zorg en het plannen van een waardig afscheid beter begrijpen. Het kan je helpen bij het verhogen van de kwaliteit van leven, zelfs in de laatste fase.

“Het levenseinde verdient net zoveel schoonheid, aandacht en respect als het begin.”