Mensen die je lief hebt maken jouw ‘picknick’ compleet

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Vergelijk het leven eens met een picknick. Een picknick vol met heerlijk eten, drankjes en de zon op je gezicht. En jij bent daar in je eentje. Je hebt alles wat je nodig hebt om een geweldige tijd te hebben, behalve één ding: vrienden, familie of een geliefde om het mee te delen.

Het leven met een ongeneeslijke ziekte kan soms aanvoelen als een picknick zonder gezelschap. Als je het alleen moet opeten en ervaren, dan is het verre van compleet. Precies de reden waarom het belangrijk is om contact te houden met je vrienden, familie en geliefden. Ze zijn de mensen die jouw ‘picknick’ compleet maken.

Contact met vrienden

Je vrienden zijn als een koelbox vol met ijskoud bier op een hete zomerdag. Ze zijn verfrissend en houden je op de been. Vrienden zijn er om mee te lachen, te huilen en om mee te genieten van het leven. Vrienden kunnen je helpen om te ontspannen en je gedachten even te verzetten.

Een avondje uit met vrienden kan je laten voelen alsof je weer even de oude bent en alle problemen even te vergeten. (Als je gezondheid dit toelaat, natuurlijk.) Of misschien is een rustige middag met een vriend. Iemand die er gewoon is om naar je te luisteren. Precies wat je nodig hebt om je gedachten te ordenen. Het belangrijkste is dat je weet dat je vrienden er voor je kunnen zijn, zelfs als het leven tegenzit.

Contact met familie

Familie is als een zelfgemaakte fruitsalade op een picknick. Ze zijn de basis, de stukjes fruit die het geheel bij elkaar houden. Familie zijn de mensen die je door en door kennen en altijd van je zullen houden. (Gekozen familie mag ook 😉) Het kan geruststellend zijn om te weten dat er altijd iemand is waarop je terug kunt vallen, ongeacht wat er gebeurt.

Wanneer je ongeneeslijk ziek bent, kan familie je helpen om te blijven focussen op wat echt belangrijk is. Samen kunnen jullie herinneringen maken die je altijd zult koesteren. (En zij ook!) Een gezamenlijke uitje, een middagje winkelen, of gewoon samen koffiedrinken en herinneringen ophalen. Het zijn deze momenten met familie die je helpen om de positieve kanten van het leven te blijven zien.

Contact met een geliefde

Je geliefde is als de zon op je gezicht tijdens een picknick. Ze verwarmen je hart en maken de hele ervaring compleet. Ze kunnen je helpen om je emoties te begrijpen en er mee om te gaan. Daarnaast om je angsten te overwinnen en je te steunen wanneer het even moeilijk is.

Geliefden zijn er om je te omhelzen en te troosten. Om met je te praten en om te luisteren. Het zijn de mensen die je laten weten dat je niet alleen bent. Dat er altijd iemand is die van je houdt.

Geen luxe, maar noodzaak

Besef je dat het hebben van contact met de mensen die jij lief hebt geen luxe is, maar een noodzaak. Net zoals de zuurstof die we inademen nodig is om te overleven, hebben we sociale contacten nodig. Zo behouden we ons mentaal en emotioneel welzijn. Het is als de brandstof voor onze geest, die ons aandrijft en ons in balans houdt.

Dus is het belangrijk om jezelf omringen met mensen die je steunen en je aanmoedigen. Of het nu familie is, vrienden zijn die je aan het lachen maken of een geliefde die je elke dag een knuffel geeft. Deze sociale verbindingen zijn van onschatbare waarde. Ze maken een enorm verschil in hoe je je voelt tijdens deze uitdagende tijd.

Wil je laten weten wie jouw rots in de branding is?

Laat dan een reactie achter 😘

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Maak mooie momenten met familie en vrienden. Dat maakt waardevolle herinneringen”