De invloed van positief denken

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Laten we eerlijk zijn… We zouden allemaal graag een paar extra superkrachten willen hebben, toch? Nou, er is nieuws voor je – je hebt er al één! Het heet “de kracht van de geest”. En ja, het klinkt als iets uit een MARVEL-film, maar het is echt waar.

Studies hebben aangetoond dat ons mentale welzijn een enorme impact heeft op ons lichaam. Het is als een geheime kracht die je al in je achterzak hebt zitten. En het beste deel? Je hebt er geen speciale cape of hamer voor nodig.

Laten we beginnen met de basis

Wat is een positieve mindset en hoe kan het je helpen? Een positieve mindset betekent dat je gedachten en emoties gericht zijn op optimisme, hoop en vertrouwen. Het is een manier van denken die gericht is op mogelijkheden in plaats van beperkingen. En het lijkt misschien moeilijk om positief te blijven als je ziek bent, maar het hebben van een positieve mindset kan je echt helpen.

Waarom belangrijk?

Een positieve mindset kan je op verschillende manieren helpen. Uit onderzoek blijkt dat negatieve emoties zoals angst en depressie het immuunsysteem verzwakken. Terwijl positieve emoties zoals vreugde en geluk het immuunsysteem juist versterken. Dus moedig jezelf aan om positief te blijven. Het geeft je immuunsysteem een boost!

Een positieve mindset kan je ook helpen bij het omgaan met pijn en ongemak. Een positieve houding kan je helpen bij hoe je pijn ervaart. Zo kun je leren om je te concentreren op andere dingen dan je pijn.

Als laatste kan het hebben van een positieve houding je helpen bij het vinden van coping-strategieën. Nieuwe manieren om met de pijn om te gaan.

Nu weet je waarom een positieve mindset belangrijk is. Maar hoe kun je dit voor elkaar krijgen?

Tijd om gebruik te maken van je superkracht!

Deze 5 tips helpen je bij het ontwikkelen van een positieve mindset:

1) Houd een dankbaarheidsdagboek bij
Schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Het kunnen grote of kleine dingen zijn. Zolang ze je maar blij maken. Door je te concentreren op dingen waar je dankbaar voor bent, kun je jouw geest positief trainen.

2) Richt je op je ademhaling
Merk je dat je hoofd afdwaalt naar negatieve gedachten? Breng het dan terug naar het hier en nu door je te concentreren op je ademhaling. Adem langzaam in door je neus en uit door je mond. Richt je op het gevoel van lucht die door je neus stroomt en je longen vult. Dit zal je helpen om te ontspannen en je geest te kalmeren.

3) Verander je interne dialoog
We hebben allemaal een interne dialoog. De stem in ons hoofd die ons van alles en nog wat vertelt. Word bewust van ‘je stemmetje’ en verander deze waar nodig. Begin met het opmerken van negatieve gedachten. Om ze vervolgens te vervangen met positieve gedachten. Train jezelf om de focus te leggen op de goede dingen in het leven.

4) Vind een bron van vreugde
Als je constant bezig bent met je ziekte en behandelingen kan het moeilijk zijn om positief te blijven. Zoek daarom naar iets dat je vreugde brengt. Denk aan: het luisteren naar muziek, het kijken van een grappige film of leuke dingen doen met vrienden. Dit kan je helpen om je gedachten te verzetten en positieve energie te krijgen.

5) Leer omgaan met negatieve emoties
Voor het hebben van een positieve mindset, is het ook belangrijk om te weten hoe je om kunt gaan met negatieve emoties. Het is volkomen normaal om verdrietig, angstig of boos te zijn. Maar het onderdrukken van deze emoties kan een negatief effect hebben. Erken en accepteer ze. Zoek manieren om ermee om te gaan. Zoals meditatie, er met iemand over praten of ontspanningsoefeningen. (Of iets anders dat voor jou werkt.)

Kortom

Het hebben van een positieve mindset kan een groot verschil maken. Het is niet altijd gemakkelijk, maar met de juiste houding kan het mogelijk zijn om door moeilijke tijden heen te komen. Om zo het meeste te maken van de tijd die je nog over hebt. Hou deze tips in gedachten en blijf gefocust op het positieve.

Wil je laten weten wat jou helpt om positief in het leven te staan?

Laat dan een reactie achter 😘

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Je kunt balen dat het stormt, of je kunt leren dansen in de regen.”