Tijd voor nieuwe dingen – 6 tips

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Voelt je leven als een achtbaanrit waar je niet uit kunt stappen? Dan voelt het vinden van rust en vrede in jezelf soms als een onmogelijke taak. Het universum is je continu aan het uitdagen. Of nou ja, zo voelt het als je leert omgaan met een ongeneeslijke ziekte. Maar laten we het eens op een andere manier bekijken. Als het universum een Netflix-serie was, dan zou jij absoluut de hoofdrolspeler zijn.

Dus waarom niet op zoek gaan naar innerlijke rust en vrede? Het is tenslotte jouw show. En ondanks alle moeilijkheden is het nog steeds mogelijk om je leven leuker te maken. Hieronder staan 6 tips om je te helpen. Manieren om de uitdagingen van het leven met een ongeneeslijke ziekte het hoofd te bieden.

1) Vind een hobby die bij je past
Misschien ben je niet meer in staat bent om te doen wat je altijd hebt gedaan. Dat neemt niet weg dat er nog genoeg andere hobby’s zijn die je kunt uitproberen. Van schilderen tot tuinieren, van koken tot schrijven, er is voor iedereen wel iets wat past.

2) Maak plannen
Een ongeneeslijke ziekte kan je gevoel van controle over je leven wegnemen. Maak plannen voor de toekomst; hoe klein ze ook zijn. Zo kun je weer een gevoel van controle krijgen. Plan bijvoorbeeld een dagje uit of een spelletjesavond met familie & vrienden.

3) Blijf sociale contacten onderhouden
Het is begrijpelijk dat je je soms niet in staat voelt om met anderen te praten. Alleen zijn sociale contacten ontzettend belangrijk voor hoe je je voelt. Zoek steun bij vrienden, familie en geliefden. (Of sluit je aan bij een supportgroep.)

4) Maak tijd vrij om voor jezelf te zorgen
Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt voor jezelf en je eigen behoeften. Het kan al zo simpel zijn als een warm bad nemen, of jezelf trakteren op je favoriete snack. Wat het ook is… Neem de tijd om voor jezelf te zorgen en jezelf te verwennen.

5) Probeer nieuwe dingen uit
Het leven is kort. Dat weet je ondertussen wel. Maar het kan je helpen om nieuwe ervaringen op te doen om het interessanter te maken. Probeer iets nieuws uit. Iets dat je nog nooit gedaan hebt. Denk aan een (gratis) opleiding, het leren koken van nieuwe gerechten, of een creatieve hobby.

6) Focus op de kleine dingen
Het leven met een ongeneeslijke ziekte kan overweldigend zijn. Vergeet daarom niet om ook te genieten van de kleine dingen. Een mooie zonsondergang, een warme kop thee, of een glimlach van een vriend. Het zijn de kleine dingen die het leven de moeite waard maken.

Kortom

Daag jezelf uit om iets nieuws te proberen en uit je comfortzone te stappen. Of het nu gaat om een nieuwe hobby, een nieuw recept, of het maken van nieuwe vrienden. Probeer iets te doen waar je normaal gesproken niet aan zou denken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die het leven biedt. Zélfs als je ongeneeslijk ziek bent. Wie weet wat voor spannende avonturen er op je pad zullen komen!

Wil je laten weten welke nieuwe, onverwachte dingen jou helpen?

Laat dan een reactie achter 😘

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Geniet van de kleine dingen in het leven. Op een dag realiseer je je dat het de grote dingen waren.”