Tijd om je hersenen te stimuleren

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Weet je wat het leren van een nieuwe taal en online leren gemeen hebben? Het zijn allebei geweldige manieren om je geest te stimuleren. En nee, niet het soort stimulatie dat je krijgt van die extra sterke koffie in de ochtend. Maar het soort stimulatie dat je helpt je hersenen scherp te houden. Want laten we eerlijk zijn… Wie wil er nou niet slim en scherp blijven? Zelfs als het leven soms een beetje uitdagend is.

Je hersenen zijn net als spieren. Als je ze niet traint, worden ze lui en onhandig. Maar ja, hoe train je je hersenen dan? Een marathonsessie van Candy Crush lijkt niet echt te helpen, dus wat nu? Goed nieuws: je kunt je geest stimuleren door het leren van een nieuwe taal of een online cursus te doen.

En het beste van alles? Het kan ook nog eens superleuk zijn.

Nieuwe taal

Laten we beginnen met het leren van een nieuwe taal. In het begin kan het ontzettend intimiderend zijn. Nieuwe woorden en nieuwe grammatica. Het lijkt alsof je helemaal opnieuw moet beginnen. Maar het kan ook heel leuk en bevredigend zijn als je de juiste benadering hebt.

Allereerst, wees niet te streng voor jezelf. Het is oké om fouten te maken en dat zal zeker gebeuren. Probeer erom te lachen en ga verder. Daarnaast wil je een leuke manier vinden vom te oefenen.

Probeer bijvoorbeeld een nieuwe serie in de taal te kijken of zoek een conversatiegroep. (Kan ook online) Zo leer je niet alleen de taal, maar ontmoet je ook nieuwe mensen.

De makkelijkste manier om met een nieuwe taal te beginnen is Duolingo. Makkelijk te installeren op je telefoon en zelfs te doen vanuit bed.

Online leren

Misschien heb je altijd al interesse gehad in een bepaald onderwerp. Alleen heb je nooit de tijd gevonden om je er echt in te verdiepen. Nu is dan echt het moment daar iets mee te doen. Online leren kan een geweldige manier zijn om jezelf te stimuleren en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel online cursussen beschikbaar. Van gratis tot betaald. Of zelfs via Youtube. Je kunt leren op je eigen tempo en in je eigen omgeving. Zo hoef je de deur niet eens uit. En het beste van alles: je hersenen krijgen flinke boost terwijl je ook nog eens iets leert dat je echt leuk vindt.

Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van online leren en ontdek hoe het je geest kan verrijken.

Er zijn veel mogelijkheden om cursussen te volgen. Een daarvan is Soofos. Ze hebben gratis cursussen, of als je nog meer wil leren óók betaalde cursussen.

(Online) leer-tips

Het klinkt heel mooi. Alles in je eigen tempo, nooit iemand die met je meekijkt. Maar het kan ook erg uitdagend zijn om gemotiveerd te blijven. Zeker als je niemand hebt die je verantwoordelijk houdt.

Daarom is het belangrijk om een goed plan te hebben voordat je begint. Maak een schema voor jezelf en zet het in je agenda. Zo maak je het een prioriteit en is het makkelijker om eraan te beginnen.

Een andere tip is om een studiemaatje te vinden. Zo kun je samen werken en elkaar motiveren.

Het hoeft niet groot te zijn

Manieren om je geest te stimuleren hoeven niet per se iets groots te zijn. Het kan ook iets kleins zijn. Denk aan het oplossen van een kruiswoordpuzzel of het leren van een nieuwe woordspeling.

Het gaat erom dat je geest actief blijft en uitgedaagd wordt. Heb je het gevoel dat je vastloopt Neem dan even pauze en doe iets anders. Je zult merken dat als je terugkomt, je een frisse blik hebt en verder kunt gaan.

Een andere manier om je geest te stimuleren is door creatief te zijn. Probeer iets nieuws, zoals schilderen, tekenen of schrijven. Het kan ontzettend therapeutisch zijn en je geest tot rust brengen. En wie weet ontdek je wel een verborgen talent!

Tot slot

Vergeet niet dat je geest stimuleren niet alleen gaat om het leren van nieuwe dingen. Het gaat er ook om dat je je geest traint om positief te denken; uitdagingen te zien als kansen om te groeien.

Wees niet bang om jezelf uit te dagen en je grenzen te verleggen. Dat is immers waar echte groei plaatsvindt. En bovenal, onthoud dat het nooit te laat is om te beginnen. Stimuleer je geest en vind nieuwe manieren om jezelf te ontwikkelen.

Wil je laten weten wat jij altijd al hebt willen leren?

Laat dan een reactie achter 😘

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Het leven draait niet om mijlpalen, maar om plezierige momenten.”